torsdag, augusti 11, 2011

Renovera mera eller inte, det är frågan.

Vi har lite funderingar på att pyssla lite mer invändigt hemma. Sedan är frågan när och ifall vi ska göra det och vad vi i så fall ska göra. Jag små ler lite åt att jag alltid lägger till det lilla extra när det gäller renovering. Eller som F säger, inte berättar allt :)

Jag tycker idag att vårt kök är lite för litet och ifall vi tar bort den stora skänken så får vi ett mycket större kök som gör att vi kan sitta 4-6 personer runt bortet och behöver inte ursäkta sig varje gång man ska fylla diskmaskinen eller slå i smalbenet varje gång luckan är nere för att det är smalt. Sedan går det knappt att dra ut lådorna i köksskänken ifall det sitter någon vid bordet. De som tidigare bodde här hade tre barn, vet inte alls hur de fick plats. Å andra sidan hade de ett matsalsbord i vardagsrummet som de kanske alltid använde.
Hur som helst ifall vi tar bort skänken behöver vi plats för alla saker som förvaras där. Steg 1 blir att rensa ur alla hyllor och lådor och dra ner på antalet glas, muggar, skålar och rensa ur saker som inte används. Räknar nu att vi har 30 kaffekoppar...kanske inte riktigt nödvändigt :) Men har man plats varför inte ha dom i skåpet så att de används. Vi använder nog alla koppar också. För att återgå till saken och att jag alltid lägger till det lilla extra är att ifall vi tar bort skänken så betyder det ju att vi kan få in ett större köksbord så att vi kan sitta 6 personer i köket vilket betyder nytt bort + stolar. Så långt hade inte Fredriks tankar gått. Ler :)

En annan sak är att vi har pratat om att göra om vardagsrummet. Under hösten/vintern blir det ett så mörkt rum för att uterummet tar allt ljus. Det hjälper ju inte till att fondtapeten är mörk och att övriga väggar också är det. Sedan är jag inte så förtjust i spegelväggen. Nackdelen är att vi inte kan göra denna renovering själva för att ägarna innan berättade att spegelväggen var uppsatt med kakellim då en plattan ramlat ner vilket innebär helspackling av väggen. Min tanke är då att ifall vi ändå ska göra om väggarna att vi "passar" på att byta innertak för det är ett mindre fint tak, det gamla taket som bara finns kvar i vardagsrummet och i Ellas rum. Så långt gick inte Fredriks tankar :)

Nästa steg är nu att vi tillsammans skriver ner vad vi vill göra och då ALLT så att vi är överens och lägger en plan tillsammans.
Jag vet inte vad jag vill prioritera? Ett kök där man kan sitta 6 personer känns trevligt, nu har vi ju många vänner som har barn och Ellas barnstol tar ju också upp lite plats. På våren och sommaren har vi ju inte detta "problem" för vi sitter då i uterummet och där rymms lätt 6 personer. Å andra sidan vore det trevligt ifall vardagsrummet blev ljusare då det är ett rum som används dagligen nu när jag är hemma och när Fredrik kommer vara hemma i vinter.

Hmm...vi får se ifall det blir något gjort överhuvudtaget.

2 kommentarer:

Madde J sa...

Roligt att planera i alla fall, vore så kul att komma och se hur ni bor! Kramar

Pernilla sa...

Ni är välkomna när som helst :)