fredag, januari 06, 2012

Gran Canaria, Maspalomas

Förväntan på en härlig vecka med god mat, bra boende, gott sällskap och såklart VÄRME var stor hos mig innan avresan den 28 dec.
Vi tar det från början...
Åkte upp till Maria & John den 27e för att vara lite närmare Arlanda och såklart få chansen att umgås med dom en dag. Ett klokt val då vi klev upp kl 06 trots att de bara bor ca 1 h från Arlanda.
Hade en liten farhåga över hur det skulle gå med Ella på planet då hon inte fick någon förmiddagslur. Hade inte alls behövt oroa mig för hon somnade på planet mellan kl 12-13. Passagererna runt om oss underhöll henne lite då hon är rätt så bra på att charma folk då hon lyser upp så fort någon ger henne ögonkontakt :)
Trots lite gnöl så sa de runt om oss att det är nog värre för er än för oss, vi är bara glada att det inte är vårt barn. Vi sänkte även medelåldern rejält då de flesta var typ 55+ och pratade om deras barnbarn :)

Väl framme tog vi en taxi till Maspalomas, en bilfärd på ca 30 minuter. Ingen bilstol fanns att tillgå så Ella fick sitta i Fredriks famn. Kändes inte alls bra då större delen av resan gick på motorväg, men men det gick ju bra.

















Vi checkade in på Cordial Green Golf och i vår bungalow. Kalasbra boende trots **-igt. Nedervåningen bestod av ett rum med pentry, bardisk, soffa, bord och TV. På övervåningen fanns badrum och sovrummet. Helt perfekt boende då Ella somnat för natten kunde vi sitta ute på framsidan och bara ha det gott. Dessutom hade vi solsida hela dagen vilket gjorde det inte så kallt nattetid. Rummet hade Susanne och Elisabet valt, mycket bra val.





Kul kreation på stranden






Boendet låg lite i utkanten av Maspalomas i alla fall ifall strand varje dag var syftet med resan. Dock gick det gratisbussar flera gånger per dag dit men vi tyckte att en promenad var trevligt. Med tanke på intagen varje dag var promenaden behövlig.













Galet höga trottoarkanter.

















Ella övar lite inför första surflektionen :)




Lite annorlunda mot

för hemme











Redo för solen
























Bokstund med

farmor






Vi hade lyxen att inte alls behöva tänka på bra restauranger då Fredriks mamma och syster spenderade tredje julen och nyåret här och de hade stenkoll på bra restauranger.

Vi gjorde inga speciella utflykter under veckan utan dagarna spenderades lite lagomt många timmar i solen, många mil har vi gått och lite lite shopping blev det.


Nyårsmiddagen blev på en Sushi/Texmex restaurang och underbart god mat. Låter kanske lite konstig kombo på mat men icke. Bordet var bokat till kl 20 och Ella somnade i vagnen på vägen dit och sov sig igenom hela middagen :). Hon vaknade till då det var dags att gå tillbaka till bungalowen och sov sedan igenom alla nyårsfyrverkerier.

Det har blivit rätt många sena middagar, eller senare än hemma. Är imponerad över hur bra Ella klarat det. Hon har sovit igenom många middar i vagnen med fullt med folk runtomkring :)


Flyget hem skulle gå 16.30 men var försenat till 17, tyvärr då det blev ännu senare ankomst till Sverige. Valet vi gjorde att boka en flygstol även till Ella kändes klockrent då det var dags att flyga hem. Hon fick välling på planet vid 19-tiden och somnade väl vid 19.30 och sov ända tills klockan 23. Sedan var hon vaken tills vi landat och hämtat bilen och fick välling igen vid midnatt och sov sedan hela vägen hem i bilen och fortsatte att sova i sängen tills jag väckte henne kl 10.30...


När jag summerar resan så är det bara en massa plus. Om jag ska hitta ett minus är det väl att vänta att resa med barn tills de kan gå själva eller är nöjda med att bara sitta på en filt med leksaker framför sig. Lite bökigt då Ella gillar att krypa och marken var inte direkt ren och det var lite katter här och där och luktade lite kattpiss ibland. Kändes väl inte så fräscht men hon blev inte sjuk. Då hon suger på tummen så åker ju den in ibland trots att den är smutsig :)

Inga kommentarer: