måndag, december 05, 2011

Brant inlärningskurva

Jädrans vad Ella lär sig saker hela tiden. Nu säger hon mamma, pappa blir baba, där, titta och tack. Hon vet vart lampan är och pekar på bilder på sig själv :)
Hon går längst med saker och det är väldigt kul att styra iväg köksstolarna och att plocka ur diskmaskinen. Hon reser sig upp själv utan att hålla i sig men står inte mer än ca 3 sekunder.
En favorit är badkaret, så fort hon hör vattnet rinna kryper hon dit och reser sig upp och står och tittar ner i badkaret.
Alla verktyg av dess slag är också intressanta och sitter gärna i knät när det är dags för att skruva ihop något. Skor är väldigt spännande, plockar ner alla skor från skohyllan och skosnörena till pappas bruna skor är extra goda.
Dansa till musik och skaka skallran eller slå två klossar mot varandra är roligt.
En dag förra veckan roade vi oss länge med att ta av och på locket till Nezerilsprayen, i början var det svårt då hålet till locket är litet men efter ett tag kom hon på det :)

Hon måste också studera oss enormt mycket. Fick mig ett gott skratt häromdagen då vi lekte i hennes rum med ett "torn" som hon kan stå och hålla i och släppa bollar som åker kana ner och kommer ut genom ett hål längst ner. Ibland kommer inte bollarna ut utan stannar i mitten så jag brukar ta tag i två av fötterna och tippa "tornet" lite så att bollarna rullar ut. Häromdagen hände det när hon lekte och då tar hon tag i två av fötterna och tippar lite :).
Då insåg jag att hon studerar oss väldigt mycket. Tåls att tänka på lite :)

1 kommentar:

Madde J sa...

Ja, herregud, vad de lär sig saker fort och nog studerar de oss alltid :-) Svårt att hålla sig för skratt sen när våra ord kommer ur deras munnar :-) Tänk om man skulle utvecklas på det här sättet hela livet...Kram