måndag, december 03, 2007

Kristaller ur balans

Dagen har spenderats på akutmottagningen på Linköpings Universitetssjukhus.
Klockan ringde kl 06.30 imorse och vi snoozade som vanligt en halvtimme men Fredik kunde sedan inte gå upp ur sängen. Hela rummet snurrade och efter ett tag började han må dåligt, inte konstigt då det kändes som att han åkte karusell hela tiden. Det blev inte bättre utan snarare sämre så jag ringde sjukvårdsupplysningen och de tyckte att vi skulle åka in.
På akuten träffade vi en mycket kompetent läkare (känds så i alla fall) hur som helst så ville han inte riktigt släppa hem Fredrik utan skickade remiss till akutröntgen för att utesluta hjärnblödningen eller stroke.
7,5 timme satt vi på akuten. Det flöt på rätt så bra från att vi skrev in oss tills att Fredrik fick träffa sjuksköterska som kollade blodprov och diverse annat och till läkaren kom och sedan till röntgen, men sedan en lång väntan.
Tydligen är det så att det räcker inte med att en läkare tittar på ett röntgensvar på huvudet utan det krävs fler än en specialist, rätt klokt i o f s.
Till slut (vid halv fyra tiden) kom läkaren tillbaka och berättade att de såg inget konstigt på röntgen utan att det var nog kristallerna i innerörat som var urbalans. Ifall det blev sämre eller inte försvann skulle han komma in igen och då skickas till öronmottagningen.

Inga kommentarer: