torsdag, mars 21, 2013

Moa

I måndags kl 22.36 fick Ella en lillasyster. Allt gick prima när väl min kropp fattade vad som var på G. Hade inbokad igångsättning kl 08.30.
Kl 21.50 tog de hål på fostervattnet och typ 40 min senare var hon född :)
Hamnade på Special BB bara för att få igång amningen då det tog 3 dgr innan Ella fattade galoppen.
Tyvärr är vi fortfarande kvar här. Hade hoppats på att läkarkontrollen igår fm skulle vara utan anm så att vi kunde åka hem men det blir inte alltid som man önskar.
Efter lite prover var blodplättarna för få, blåsljud och för många extraslag på hjärtat leder till ett EKG. Allt detta samt gomspalt blev lite för mycket för mig att ta in. Ett grinrace för att sedan landa och ta en sak i taget. Tur att Fredrik inte har hormonstorm i sin kropp som kunde hjälpa mig tänka rätt :)

Efter dagens prover, EKG samt ultraljud av hennes hjärta gäller följande.
Blodplättarna har ökat.
Inget hjärtfel är konstaterat av en av Sveriges bästa barnkardeologer. Kändes skönt när sköterskan på BB säkert sa tre gånger att vad tur ni har att just hon har en tid för just er idag kl 11.15.
De extra slagen är kvar och de vill nu utreda om det är ok eller inte så hon har nu ett EKG kopplat på sig som spelar in hjärtat i 24 h. Ska sitta till kl 15.15 imorgon och sedan analys av det.
Så att hoppas på hemgång imorgon lär ju inte bli aktuellt.
Kardeologen tror att hjärtslagen kan bero på att hon tappat över 10% av sin födelsevikt och att salterna inte riktigt är i balans. Hon vägde 2710 g imorse.
Håller tummarna för det då hon nu koppmatas och får bröstmjölk.
Jag tror att gomspalten påverkar hennes sätt att suga även om den är långt bak men att hon inte får ett vakum i munnen utan bara smackar.
Får se när de syr ihop den, men lät som typ nästa vecka.

Vi är i alla fall på bästa stället omringade av specialister om något skulle gå fel. Känns väldigt bra och även om det är megatråkigt att vara här så är det bättre att vara här och få hjälp med matning och alla prover än att sitta hemma med alla mina frågor och funderingar.

Ella kom förbi idag med gofika som farmor bakat. Det stärkte mig enormt, men hjälp vad Ella upplevdes stor. Kändes som om hon växt massor sedan i måndags :)
Sedan är F här på dagarna men åker hem och sover på nätterna.





- Posted using BlogPress from my iPhone

2 kommentarer:

Madelen sa...

KRAM på er allihopa! Grattis än en gång till er fantastiskt vackra flicka!!!!

Som du säger är ni i otroligt goda händer och allt kommer att gå jättebra. Det är jag helt säker på!!!

Anonym sa...

Stort grattis och många styrke kramar till er. Ni är säkert på bästa stället just nu och får all hjälp ni behöver. Lycka till på alla sätt. Sofia