fredag, juli 24, 2009

Turbulent vecka

Baltazar svalde i måndagsmorse en öronpropp, ni vet en sådan där gul/orange skumgummisak. Spydde upp del ett måndag kväll och del två tisdag morgon. Vi såg att han började bli lite svag och åt och drack inte som han brukade. Lite tendens till vätskebrisk på tisdag kväll.
När vi tittade till honom onsdag morgon var han inte alls bra :( ringde Djursjukhuset i Malmö och vi fick en akuttid...
Väl där visade det sig att läget var väldigt kritiskt. Han vägde 920 g i fredags då vi var och vaccinerade honom och torsdag lunch vägde han 780 g. Tappat 140 g på två dagar, oj oj.
Han röntgades och vetrinären såg en öronproppsdel som fassnat, operation kändes som det enda alternativet för oss. Han opererades med vetskap om att det var inte alls säkert att han skulle klara en narkos pga att han är så liten.
Det blev till att lämna honom till sjukhuset och vi fick åka hem. De ringde vid 17 tiden och berättade att allt hade gått bra, han hade vaknat och var pigg, fick dock sova över en natt.
Han skulle hållas fastandes under natten och få mat torsdag morgon.

Allt har så här långt gått bra, sover mycket gör han men det är ju inte så konstigt då han går på smärtstillande och antiinflamatoriska preparat.

TV kändis blev han också, TV 4 Malmö var där just i onsdags och skulle göra ett reportage och vem fick TV tid om inte Baltazar och Fredrik :)

http://tv4play.se/nyheter/lokala_nyheter/malmo?videoId=1.1106306&renderingdepartment=2.41276

Inga kommentarer: